Αρχική Σελίδα   |   Σχετικά με μας   |   Επικοινωνία   |   Προστασία δεδομένων   |   Χάρτης Αναζήτησης
Hotel Pelias
 

Αρχική Σελίδα    Κατάλογος    Προφίλ      
    
   
     Δωμάτια   
     Εστιατόριο   
     Το Πήλιο   
     Η περιοχή μας   
     Διαδρομές   
soyita banner.jpg

banner blue.jpg


        
          Το Πήλιο

 

Μερικά για τα αξιοθέατα της Πορταριάς…Το Μπαλκόνι της βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο Ξενία, στην πλατεία Ταξιαρχών μπορείτε να πιείτε καφέ στον «ΞΕΝΙΟ», και να αγναντέψετε το Βόλο και το μάτι σας να τρέξει πέρα από τον Παγασητικό στο βουνό Όρθρυ. Κατά την μυθολογία οι Ολύμπιοι θεοί, τελούσαν τους γάμους τους στο βουνό «των βουνών», καμάρι το Πήλιο, γέφυρα φτιαγμένη με λουλούδια και εδώ τελούσαν τους γάμους τους, όπως ο Πηλέας και η Θέτης, χρυσό μήλο κ.τ.λ.

Από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδος.

   
               
Το «ΜΕΓΑ ΘΕΟΞΕΝΙΑ» στη πλατεία Πορταριάς κτίστηκε το 1890, ξενοδοχείο πολυτελείας της εποχής. Πυρπολήθηκε το 1944 από τους Γερμανούς με την οπισθοχώρηση . Από το «ΘΕΟΞΕΝΙΑ» πέρασαν πλούσιοι Αιγιπτιότες , ο Φάρουκ της Αίγυπτου , ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος , ο Βενιζέλος , ο Σεφέρης, ο Τσάτσος κ α.  

Τα γάργαρα νερά, το πράσινο, τα αηδόνια, τα νερά της Μάνας που τρέχουν επί Αιώνες. Η πεντακάθαρη ατμόσφαιρα με μηδέν υγρασία, αποτελούν Επίγειο Παράδεισο. Μη λησμονήσετε μέσα από τα καλντερίμια να πάτε στον Καταρράκτη Κάραβο, 200 μέτρα παραπάνω και αριστερά μέσα στη ρεματιά της «Μάνας». Πηγές νερών, φλέβες που ξεκινούν από Ρωσία και ξεχύνονται στη «Μάνα». Από τη Μάνα ξεκινά μονοπάτι και μέσα από την ρεματιά ανάμεσα από ξύλινα γεφυράκια βγαίνετε στην Αδάμενα Παλαιά Ηλεκτρική.

 
Ωραία θέα έχετε κα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Πενήντα μέτρα πάνω από την εκκλησία κοντά στο Ξενοδοχείο Δεσποτικό συναντάτε τη βρύση του ποιητή Παπαδιαμάντη! Από κει συνεχίζοντας μέσα από τα καλντερίμια βγαίνετε στον Άγιο Νικόλαο και στο παρεκκλήσι της Παναγιάς της Πορταριάς. Κάτωθε του Hotel «Πορταριά» δίπλα στη πανέμορφη Εκκλησία της Αγίας Άννας, μπορείτε να πάτε περίπατο.  

Η Μακρινίτσα μόλις 2,5 χλμ. από την Πορταριά. Στο δρόμο προς την Μακρινίτσα, δεξιά μας συναντάμε το γυναικείο Μοναστήρι της Παναγιάς της οδηγήτριας. Σε απόσταση εκατόν μέτρων υπάρχει γήπεδο τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Προμηθευτείτε από την Πορταριά παραδοσιακά γλυκά καθώς επίσης λουλούδια και βότανα.

Στην Μακρινίτσα, το Μπαλκόνι του Πηλίου, θα δείτε στην πλατεία της, τα αιωνόβια πλατάνια της. Στο εσωτερικό τους παλιά εστεγάζετο τσαγκάρικο, εκεί γυρίστηκε και η ταινία «Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στο ουζερί της πλατείας θα δείτε την ζωγραφιά του λαϊκού ζωγράφου ΘΕΟΦΙΛΟΥ. Περπατήστε στα καλντερίμια της και στις εκκλησίες της. Κάτωθεν της πλατείας θα δείτε το Μουσείο της.

       

Είκοσι μέτρα πριν το πάρκιν της Μακρινίτσας αριστερά υπάρχει δρόμος προς τη Κουκουράβα Βόλου. Σπάνιο θέαμα, πίνακας ζωγραφική η διαδρομή. Συναντάτε δυο πολύ παλαιές εκκλησιές. Θα βγείτε στις Αηδονοφωλιές, πρόποδες Πηλίου Άνω Βόλου. Ανεβαίνοντας προς Πορταριά στην Ανακασιά θα δείτε το μουσείο του Θεόφιλου. Πάτε μια βόλτα έως Σταγιάτες. Γυρίζοντας επισκεφτείτε το Κατηχώρι – μια από τις καλύτερες ταβέρνες οι «Ορτανσίες», μην παραλείψετε να πάτε τον μήνα Ιούνιο -Ιούλιο – Αύγουστο.

 

thumbnail_13303_b.jpg     


leon.jpg

pelias_01.jpg

pelias_02.jpg    Αρχική Σελίδα   |   Σχετικά με μας  |   Επικοινωνία  |   Προστασία δεδομένων  |   Χάρτης Αναζήτησης