Αρχική Σελίδα   |   Σχετικά με μας   |   Επικοινωνία   |   Προστασία δεδομένων   |   Χάρτης Αναζήτησης
Hotel Pelias
 

Αρχική Σελίδα    Κατάλογος    Προφίλ      
    
   
     Δωμάτια   
     Εστιατόριο   
     Το Πήλιο   
     Η περιοχή μας   
     Διαδρομές   
soyita banner.jpg

banner blue.jpg


        
          Διαδρομές

ΒΟΛΟΣ.

Παραλία Βόλου. Ξεκινά από το λιμάνι Βόλου και τελειώνει στον ‘Αναυρο. Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία καφετεριών και εστιατορίων, όπως επίσης και τα τσιπουράδικα , μια παράδοση που καλά κρατεί στο Βόλο. Τα τσιπουράδικα πλέον βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης από τα πιο κεντρικά σημεία μέχρι και στα στενά δρομάκια. Κάποια διατηρούν ακόμη τη φυσιογνωμία εκείνης της εποχής. Αξίζει να τα επισκεφτείτε και να νιώσετε αυτή την ιδιαίτερη «αύρα» που αποπνέουν.

Κοντά στο Ξενία Βόλου ( 300 μέτρα πέρα από το καραβάκι της θρυλικής ΑΡΓΩ) θα δείτε το Μουσείο Βόλου. Για να κάνετε τις αγορές σας, επισκεφθείτε καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα προς τα Πευκάκια και τις Αλυκές, που θα ανακαλύψετε μια ωριαία θέα προς Βόλο, καθώς και τα αρχαία αξιοθέατα.

ΠΗΛΙΟ.

Ανηφορίζουμε απ' την καρδιά του λιμανιού, βόρεια. Σε πέντε λεπτά βγαίνεις από το Βόλο και βρίσκεσαι στο δήμο Ιωλκού. Ανω Βόλος ήταν παλιότερα και Ανακασιά και Αγιος Ονούφριος, μα που να γνωρίσεις σήμερα τα παλιά όρια. Ο αστισμός έχει κάνει το θαύμα του μέχρι την Πορταριά. Μόνο το Κατηχώρι ξεχωρίζει λίγο τα όριά του .Στα αριστερά σου έχεις ήδη προσπεράσει τις Σταγιάτες.

Φτάνεις στην Πορταριά, παλιό αρχοντοχώρι. Εδώ έχει απ' όλα,  ξενοδοχεία και φύση παρθένα πάνω απ' το χωριό, αν τολμήσεις να ξεφύγεις απ' τους τουριστικούς δρόμους.

Δυο δρόμοι ανοίγονται στην Πορταριά.

Ο ένας, ο δυτικός, οδηγεί προς τη Μακρινίτσα. Χωριό μετέωρο πάνω από την πόλη του Βόλου, το καλύτερο αγνάντι για τον Παγασητικό κόλπο ίσως, αν δεν υπήρχε ο Αϊ Γιώργης...

Ο άλλος σε σπρώχνει προς τα ανατολικά, προς την κορφή του βουνού και στο πέρασμα στο Αιγαίο. Θα φτάσεις στα Χάνια πρώτα, όπου το χειμώνα θα βρεθείς σ' ένα απ' τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα. Το καλοκαίρι θα χαρείς το δάσος της οξιάς μόνο και θα κατηφορίσεις για τα χωριά και τις παραλίες του ανατολικού Πηλίου.

Πρώτος σταθμός η Ζαγορά. Κάτω της χάσκει το Χορευτό, μια διαμαντένια παραλία. Βουνό και θάλασσα γίνονται ένα μέσα σε δέκα λεπτά της ώρας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν αυτές τις ομορφιές που σμίλεψαν η θεά Φύση και οι Κένταυροι. Ανέβα κατέβα θα είναι από δω και πέρα η διαδρομή σου. Μην αφήσεις το παραμικρό να σου ξεφύγει. Ίσως κουραστείς λίγο, αλλά θα αποζημιωθείς με το παραπάνω.

   
   

Αριστερά από τη Ζαγορά το Πουρί και η Παλιά Μιτζέλα. Από κει και πέρα το βουνό είναι στα χέρια των Κενταύρων ακόμη. Μόνο οι θαρραλέοι, με τα τζιπ τους, μπορούν να το περπατήσουν.

Φεύγεις πάλι νότια απ' τη Ζαγορά. Πρώτη στάση στη Μακρυρράχη και στην παραλία των Αγίων Σαράντα το κατέβασμα.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μπαίνουμε στο πρώτο χωριό του καποδιστριακού δήμου του Μουρεσίου, στο Ανήλιο. Μια σειρά από κεφαλοχώρια ενώθηκαν για να αποτελέσουν το δήμο αυτό.

Απ' το Ανήλιο φτάνουμε στον Κισσό και στον Αϊ Δημήτρη. Κατέβασμα στην παραλία του Αϊ Γιάννη. Επόμενος σταθμός το Μούρεσι και κατέβασμα στην Νταμούχαρη, αν και για τους τολμηρούς υπάρχει καλύτερη κάθοδος, από την Τσαγκαράδα και τα Καγκιόλια. Φανταστικό μονοπάτι γι' αυτούς που έχουν ακόμη επαφή με τη Φύση. Από το Μούρεσι στην Τσαγκαράδα, το πιο ξαπλωμένο χωριό του Πηλίου. Κατέβασμα στον Μυλοπόταμο, την πιο εντυπωσιακή παραλία. Θα χάσεις εδώ τουλάχιστο μια μέρα.

Επόμενο πέρασμα από Ξουρίχτι και Καλαμάκι. Κατέβασμα στην παραλία της Λαμπινούς.

Εδώ τελειώνει το μισό της διαδρομής του ανατολικού Πηλίου. Ανοίγονται δυο δρόμοι για την επιστροφή σου στο Βόλο. Ο ένας μέσα από Μηλιές κι ο δεύτερος μέσα από Νεοχώρι και τα παράλια του Παγασητικού.

Αν έχετε βρει κατάλυμα σε κάποιο απ' τα χωριά που περάσατε γυρίστε πίσω και ολοκληρώστε το γύρο μιαν άλλη μέρα.

thumbnail_49b[2].jpg     


leon.jpg

pelias_01.jpg

pelias_02.jpg    Αρχική Σελίδα   |   Σχετικά με μας  |   Επικοινωνία  |   Προστασία δεδομένων  |   Χάρτης Αναζήτησης